menu close menu

azura Behandelingen

Hieronder kan je onze verschillende behandelingen, namelijk voetreflexmassage, relaxatie – zwangerschaps-, postnatale, baby- en kindermassage met de nodige informatie terugvinden. Wat bij stuitligging? Wat als de baby op zich laat wachten? Heb je nog meer vragen over de verschillende behandelingen, aarzel dan zeker niet om even contact met me op te nemen.

Gezondheidsbegeleiding

 

Voor wie?

 • Ben je altijd moe? Heb je weinig energie?
 • Slaap je slecht?
 • Heb je een (onvervulde) kinderwens? Ook mensen in een fertiliteitstraject zijn welkom.
 • Ben je zwanger en wil je zo gezond mogelijk je zwangerschap door?
 • Heb je last van spijsverteringsproblemen (reflux, darmklachten, ziekte van Crohn)
 • Ben je regelmatig ziek of heb je een chronische aandoening?
 • Heeft je kind last van allergieën, angsten, ontwikkelingsproblemen, bedplassen, …?

De begeleiding wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie. We bekijken samen je levensstijl: voeding, stressniveau, beweging, werk, … Ik ben orthomoleculair therapeut, geen diëtiste. Ik geef je voedings- en levensstijladvies met eventueel toevoeging van voedingssupplementen. Je krijgt geen recepten of weekmenu’s.Praktisch

Tijdens een eerste consult brengen we samen je hulpvraag en klachten in kaart.
Ik maak een behandelplan op; je krijgt dit via mail doorgestuurd zodat je thuis alles rustig kan doornemen. Bij een vervolgconsult evalueren we hoe het met je gaat en of we ergens kunnen of moeten bijsturen.
!! Breng bij een eerste consult je recentste bloedresultaten mee.
Je kan opteren om aansluitend op je gesprek een voetreflexbehandeling te ontvangen. De voetreflexbehandeling brengt de systemen in je lichaam terug in evenwicht door het masseren van heel specifieke reflexpunten op de voeten. Je hoeft je hiervoor dus niet uit te kleden.

Eerste consult + advies 60’
Intake consult + voetreflexmassage 120’
Vervolgconsult 45’

Je kan in de online agenda aanduiden of het om een gewoon consult of een kinderwensconsult gaat.


Een nieuw begin” behandeling na miskraam en/of onbeantwoorde kinderwens


Heb je een kinderwens?
 • Ben je al eens natuurlijk zwanger geweest of via een kunstmatig traject en is dit een miskraam geworden?
 • Of heb je al meerdere kunstmatige trajecten achter de rug zonder succes?
 • We bekijken eerst samen je recentste bloedresultaten en levensstijl. Je krijgt hierover advies; dit wordt je achteraf doorgestuurd.
 • Daarna voer ik een afsluitingsritueel uit waarbij enkele punten op je rug en buik verwarmd en gemasseerd worden. Daarna bind ik je buik in met een doek.
 • Terwijl je ontspannen op de warme tafel ligt voer ik een eerste kinderwens reflexmassage op je voeten uit. Dit alles tesamen duurt 2 uur.
 • Een vervolgafspraak voetreflexologie kinderwens is aangewezen.


terug naar boven

Voetreflexbehandeling

Voetreflextherapie

 

Voetreflexologie is één van de krachtigste natuurlijke therapieën om de stress en de spanningen van het moderne leven te bestrijden.

De voet weerspiegelt als het ware het hele lichaam. Elk orgaan en lichaamsdeel is door energiestromen verbonden met bepaalde reflexzones in de voet. De toestand van de reflexzones op de voet geeft aanwijzingen over de toestand elders in het lichaam. Door de zachte massage van bepaalde delen van de voet kan men de eigen genezingskracht van het lichaam stimuleren en het immuniteitssysteem versterken. Stress en spanningen kunnen door het bewerken van de reflexzones worden verlicht.

In causale voetreflexologie wordt de beweging van de organen hersteld, via het bewerken van de corresponderende zones in de voeten. Daardoor wordt de kwaliteit van de functies van de organen bevorderd.Praktisch:

Bij de eerste sessie is er een intake-gesprek waarbij nagegaan wordt of u bepaalde klachten heeft zoals hoofdpijn, slecht slapen, obstipatie, rugklachten, stress, emotionele problemen...
Op basis van uw klachten wordt een behandelingsplan op maat opgesteld. Ook wie geen klachten heeft kan in aanmerking komen voor een voetreflexbehandeling. Deze behandeling is hoe dan ook zeer ontspannend en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
De voetreflex massage wordt op beide voeten toegepast en kan aldus volledig gekleed gebeuren (zonder kousen uiteraard). De behandeling duurt minstens één uur. Na de massage is het belangrijk voldoende water te drinken en de rest van de dag geen te zware inspanningen te doen.terug naar boven

Voetreflexbehandeling baby/kind

Voetreflexbehandeling baby/kind

 

Dit is een zachte vorm van reflexologie omdat baby’s en kinderen veel sneller reageren op de behandeling dan volwassenen. Babyreflexologie kan toegepast worden vanaf de geboorte. De technieken zijn gericht op klachten zoals krampjes, reflux, slecht slapen, angsten, bedplassen, verkoudheden, pijn bij tandjes krijgen, …
Heb je stressvolle of emotioneel zware zwangerschap achter de rug? Dan is het zeker ook aan te bevelen om je baby een voetreflexmassage te laten geven. Je baby ervaart namelijk al jouw emoties en stress wanneer hij in je buik zit waardoor hij na de geboorte bepaalde klachten kan vertonen.
Ook kinderen met labeltjes zoals ADHD en autisme hebben heel erg baat bij voetreflexmassages; kinderen komen ervan tot rust en die rust blijven ze ook na de behandeling verder voelen.Praktisch:

Bij de eerste sessie is er een intake-gesprek waarbij nagegaan wordt wat de klachten van het kind zijn. Er blijft steeds een ouder bij het kind. Op basis van de klachten wordt een behandelingsplan opgesteld.
De voetreflex massage wordt op beide voetjes toegepast en kan aldus volledig gekleed gebeuren (zonder kousen uiteraard). De behandeling duurt maximaal 30 minuten.terug naar boven

Voetreflexbehandeling "Kinderwens"

Voetreflexbehandeling - Kinderwens

 

Zwanger worden is niet altijd zo vanzelfsprekend.
Heb je een kinderwens, maar weet je niet precies wanneer je vruchtbaar bent? Is je cyclus misschien verstoord of heb je last van endometriose?
Of ben je al even aan het proberen maar wil het maar niet lukken? Misschien ben je al een stapje verder in behandeling in een fertiliteitscentrum?
Misschien ben je alleenstaand of een lesbisch koppel en wil je de slaagkansen op een zwangerschap op natuurlijke wijze optimaliseren?
Met onder andere voetreflexbehandelingen kan ik je in je kinderwens ondersteunen.Praktisch:

Bij de eerste sessie is er een uitgebreid intake-gesprek.
We bekijken samen je recentste bloedresultaten, voorgeschiedenis, levensstijl. Je krijgt advies mee betreffende voeding, levensstijl en eventueel supplesie.
Daarna wordt een uitgebreide voetreflexbehandeling gegeven waarbij het volledige lichaam in balans wordt gebracht met extra aandacht voor alle systemen die met de voortplanting te maken hebben. De voetreflex massage wordt op beide voeten toegepast en kan aldus volledig gekleed gebeuren (zonder kousen uiteraard).
Voor een optimaal resultaat is het wenselijk dat zowel man als vrouw behandeld worden, maar in de praktijk zie ik veelal dat enkel de vrouw komt.
Aanbevolen strategie: 5 behandelingen met telkens één week tussen; instap kan op elk moment van je cyclus of medisch traject.terug naar boven

Regendruppelmassage

Regendruppelmassage

 

De Regendruppelmassage vindt zijn oorsprong bij de Lakota of Titonwan, een inheems Noord-Amerikaans volk dat leefde in de 17de eeuw.
De Regendruppel massage brengt ons fysisch, mentaal en emotioneel in balans.
We beginnen de massage bij je voeten. De voeten worden met ‘Valor’ behandeld, dit oliemengsel is belangrijk in de behandeling omdat ze je lichaam helpt energetische balans en rust te vinden. De daaropvolgende Vitaflex techniek met verschillende oliën bereidt uw lichaam voor op de regendruppel massage techniek. Hierdoor worden door het werken op verschillende reflexpunten op de voeten uw innerlijke lichaamssystemen gestimuleerd.
Daarna worden de 8 verschillende essentiële oliën, thijm, basilicum, pepermunt, oregano, wintergreen, cypres, marjoram en Valor één voor één op de rug gedruppeld. Door met vederlichte bewegingen en lichte massagetechnieken te werken trekken de plantaardige stoffen in uw rugspieren waardoor ze zich ontspannen; het immuunsysteem en spijsvertering worden bevorderd en chronische pijn van het lichaam vermindert. Opgelet! Deze massage is niet geschikt voor zwangere vrouwen wegens het gebruik van heel specifieke etherische oliën.Praktisch:

Je neemt vooraf best een warme douche om de poriën open te zetten zodat de olie goed kan opgenomen worden. In de massageruimte heerst een ontspannen en energetisch zuivere sfeer waar relaxatiemuziek een extra dimensie geeft aan deze massage met etherische oliën.
Enkel de voeten en de rug worden gemasseerd.terug naar boven

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

 

Tijdens de zwangerschap gebeurt er in je lichaam heel veel in zeer korte tijd. Je lichaam verandert, spieren verzwakken en maken plaats voor het groeien van je baby. Hormonen gieren door je hele lijf en je lichaam is voornamelijk bezig met de voorbereiding op de bevalling en de ontwikkeling van het kindje.

Dit alles kan onder andere zorgen voor vermoeidheid, slecht slapen, spierkrampen en opbouwen van stress, want ook geestelijk is dit alles een hele aanpassing voor jou.

Een zwangerschapsmassage is de ideale manier om even te ontspannen. De krampen zullen verminderen, je zal je beter voelen in je lichaam en beter kunnen slapen. Dit alles heeft een positieve werking op het kindje in je buik dat zal voelen dat jij meer relaxed bent.Praktisch:

Je kan genieten van een massage vanaf het begin tot de laatste dag van je zwangerschap en terug vanaf 4 weken na de bevalling. Je neemt best vooraf een warme douche om de spieren al wat te ontspannen en de poriën open te zetten, zodat de olie goed kan opgenomen worden en de huid zuiver is.
Tijdens de massage hou je je slip (en indien je dit wenst je BH) aan.terug naar boven

Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsreflexologie

 

Voetreflexologie heeft een zeer heilzame werking tijdens de zwangerschap. Tijdens je zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren, lichamelijk en geestelijk. Het is een goede voorbereiding op de bevalling. Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. De reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Reflexologie kan eveneens worden ingezet om de bevalling op te wekken wanneer je bent uitgerekend. Na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.Praktisch:

Bij de eerste sessie is er een intake-gesprek waarbij nagegaan wordt of u bepaalde klachten heeft zoals hoofdpijn, slecht slapen, obstipatie, rugklachten, stress, emotionele problemen...
Op basis van uw klachten wordt een behandelingsplan opgesteld. Ook wie geen klachten heeft kan in aanmerking komen voor een voetreflexbehandeling. Deze behandeling is hoe dan ook zeer ontspannend en stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam.
De voetreflex massage wordt op beide voeten toegepast en kan aldus volledig gekleed gebeuren (zonder kousen uiteraard). De behandeling duurt minstens één uur. Na de massage is het belangrijk voldoende water te drinken en de rest van de dag geen te zware inspanningen te doen.terug naar boven

Zwangerschapsreflexologie "Als de baby op zich laat wachten"

Zwangerschapsreflexologie - Als de baby op zich laat wachten

 

Ben je rond je uitgerekende bevallingsdatum? Heb je angst voor de nakende bevalling? Was je vorige bevalling een nare ervaring?
Door bepaalde reflexpunten op de voet te bewerken en met moxatherapie kan de bevalling spontaan ingezet worden, kan je rustig naar de bevalling toeleven en verloopt de bevalling meestal ook vlotter.Praktisch:

De voetreflexmassage en moxatherapie wordt op beide voeten toegepast en kan aldus volledig gekleed gebeuren (zonder kousen uiteraard). De behandeling duurt ongeveer één uur. Je krijgt tips mee naar huis om de komende dagen zelf toe te passen. In mijn praktijk zie ik dat de meeste vrouwen binnen de twee dagen bevalt.terug naar boven

Zwangerschapsreflexologie "Stuitligging"

Zwangerschapsreflexologie Stuitligging

 

Normaal gezien ligt een baby met zijn hoofdje naar beneden om geboren te worden. Sommigen liggen echter dwars of in stuit. Door speciale reflexologietechnieken toe te passen, in combinatie met moxatherapie kunnen we de baby vanaf 33 weken zwangerschap helpen te draaien. Hou er rekening mee dat het in sommige gevallen fysisch onmogelijk is wegens te weinig vruchtwater of te korte navelstreng. In de meeste gevallen draait de baby echter wel.Praktisch:

Vanaf 33 weken zwangerschap kom je voor een voetreflexbehandeling en moxatherapie. Beide behandelingen gebeuren op de voeten en zijn volledig pijnloos. Je krijgt een handleiding mee naar huis om de behandeling zelf thuis verder te zetten. Indien de baby na 10 dagen nog niet gedraaid is, kom je terug voor een behandeling in de praktijk.terug naar boven

Postnataal Sluitingsritueel

Postnataal Sluitingsritueel

 

Een postnataal sluitingsritueel wordt gebruikt om een periode af te sluiten en een nieuwe periode te starten.

Het is ideaal ter ondersteuning van jouw herstel proces. Het zal je helpen om sneller te herstellen van de zwangerschap en bevalling. Dit ritueel is ook ideaal voor het verminderen van je babyblues of een postnatale depressie te voorkomen. Tijdens de zwangerschap veranderen er verscheidene dingen in je lichaam en wordt dan beëindigd met de meest intensieve oefening die je waarschijnlijk al hebt meegemaakt, namelijk de bevalling. Een bevalling wordt vaak vergeleken met het lopen van een marathon. Het duurt gemiddeld 6 maanden tot een jaar vooraleer je volledig hersteld bent. Zo intensief is "de bevalling". Bovendien verdien je het om na die zware inspanning lekker verwend te worden!

In verschillende culturen worden vrouwen tot 40 dagen na de bevalling verzorgd en wordt deze periode afgesloten met het sluitingsritueel. Het kan echter ook gebruikt worden om gebeurtenissen die langer geleden zijn te verwerken of af te sluiten zoals een miskraam of een heel traumatische geboorte of het overlijden van een kindje bij de geboorte.

 

Wat mag je verwachten tijdens dit sluitingsritueel?

 

 • We starten met een heerlijk voetbad met kruiden die het vrouwelijk lichaam aanzetten tot herstel. Tijdens dit voetbad is er ruimte om je verhaal te doen indien je dit wenst.
 • Daarna wordt je lichaam, met vooral aandacht voor rug en buik, gemasseerd met een mengsel van speciaal uitgekozen etherische oliën om je hormonen terug in balans te brengen en een postnatale depressie te voorkomen (pompelmoes-ylang ylang-lavendel-bergamot-pepermunt-salie) gecombineerd met moxatherapie. Met de moxastick (zie het als een warme kruidensigaar) warmen we enkele meridiaanpunten op je onderrug en buik. Bij de bevalling gaat de Mingmen (“levenspoort”) open voor de passage van het kind. Na de bevalling dient de Mingmen ook weer te sluiten. Bij het niet goed sluiten van de Mingmen zal dit uiteindelijk leiden tot een drastische verlaging van de Nier Qi, je levensenergie waardoor je je heel moe gaat voelen. Met de moxastick sluiten we de mingmen en verwarmen we de lege baarmoeder.
 • De laatste stap is de sluiting van je lichaam. Je wordt helemaal ingebakerd in doeken en blijft zo een half uurtje liggen op een verwarmde tafel terwijl je lichaam via reflexpunten op je voeten terug in balans gebracht wordt.


Praktisch:

 • Dit ritueel wordt enkel in mijn praktijk uitgevoerd, niet bij jou thuis omdat je thuis vaak gestoord wordt door externe factoren en je in mijn praktijk volledig kan overgeven aan mijn zorg.
 • Wanneer? Dit kan wanneer jij er klaar voor bent; dit hoeft echt geen 40 dagen na de bevalling te zijn; het kan zeker ook vroeger (of later).
 • Het volledige ritueel duurt ongeveer 2 uur, dus ideaal om tussen de voedingen van je baby te komen.
 • Kostprijs: €150
 • Je krijgt achteraf een lekker kopje verwarmende kruidenthee.


terug naar boven

Workshop Babymassage

Workshop Babymassage

 

In deze korte cursus leer ik de (nieuwe) moeder om haar baby op de juiste manier te masseren. De cursus Babymassage is gebaseerd op de Shantala massage en is oorspronkelijk een vorm van totale en ontspannende lichaamsmassage voor baby's, die in India deel uit maakt van de dagelijkse verzorging.In deze korte workshop leer je het volgende:

 • Houding bij het masseren
 • Gebruik van oliën
 • Enkele specifieke massagetechnieken
 • Volledige massage


Praktisch:

Deze workshop is geschikt voor baby's vanaf 6 weken. Denk eraan, wanneer je baby voor de 1ste maal gemasseerd wordt, is het mogelijk dat hij of zij dit niet de volledige duur toestaat. Babymassage moet rustig opgebouwd worden. Vooraleer je naar de praktijk komt, zorg je dat jouw baby reeds enige tijd gegeten heeft en niet te moe is. Een hongerige, vermoeide baby laat zich niet masseren.

Babymassage is een leuk geschenk voor mama, maar ook leuk om aan te leren aan papa, oma of opa!Duur: 1 uurterug naar boven

azura Cadeaubon

Cadeaubon

Wil je iemand verrassen met een azura-cadeaubon?

Stuur je vraag door via het contactformulier. Of stuur een berichtje 0494/806342
Je kan de bon zelf komen afhalen en in de praktijk betalen met payconiq of cash; je cadeaubon wordt dan mooi verpakt.
Of
Je koopt de bon ONLINE (zie knop onderaan rechts op de pagina); je kiest het bedrag en betaalt onmiddellijk online en drukt de cadeaubon zelf af.terug naar boven

Nieuws & Acties

Ontdek onze laatste nieuwtjes & acties!
meer info

Maak een Afspraak

Email: sabine.azura@telenet.be
Telefoon: 0494/806.342
Contactpagina
Maak afspraak